dinsdag 24 augustus 2010

Een nieuwe herfst een nieuw geluid.

Zo, de stofjas is weer aangetrokken. Sinds gisteren ben ik na een vakantie van vier weken opnieuw aan de slag gegaan. Een paar dagen Spanje, een paar dagen Frankrijk en tussendoor twee weken in de mooiste stad ter wereld - weer eens iets anders na al dat reizen vorig academiejaar.
Tijdens de vakantie bereikte ons erg goed nieuws. Na onze 1ste plaats in de landelijke ondezoeksvisitatie scoorde onze faculteit een nieuw belangrijk succes. Onze Tilburg Graduate Law School kreeg een subsidie van 8 ton toegekend uit het Graduate Programme van het NWO. Ze is daarmee één van de tien onderzoeksscholen die de eer te beurt valt. Naast het feit dat dit betekent dat we vier extra aio's kunnen werven het volgende jaar, is het ook een erkenning voor het werk van onze onderzoeksschool en het onderzoeksklimaat in onze Faculteit. Onze vicedecaan onderzoek, Jonathan Verschuuren, mag glimmend van trots beginnen aan zijn laatste semester in functie. En degenen die aan de aanvraag meewerkten, niet in het minst Hans Sonneveld, mogen zich met een mooie pluim getooid weten. In 2011 zullen we daardoor maar liefst 12 aio-plaatsen kunnen financieren. Omdat de open competitie bij NWO verdwijnt moeten we sowieso een nieuw systeem ontwikkelen voor de verdeling van de intern gefinancierde aio-plaatsen. Daarvan wordt de komende weken werk gemaakt.
Verder belooft het een drukke herfst te worden in de Faculteit. Net voor de zomer werd de 'redesign bachelor' goedgekeurd. Het komende academiejaar zal deze programmahervorming worden geïmplementeerd zodat we per 1 september 2011 met het nieuwe programma kunnen starten. Intussen loopt ook de discussie over 'academisering en intensivering' van het bacheloronderwijs. Deze zou voor het einde van 2010 moeten worden afgerond.